Ik heb toch wel echt wat gemist aan de kerstpakketten

Ik heb toch wel echt wat gemist aan de kerstpakketten

Ik heb eigenlijk altijd moeten werken met kerst. Ik werkte in de horeca en daar was het niet meer dan gebruikelijk dat je er in die periode was. Ik denk dat ik wel een jaar of zes niet op een gewone wijze kerst heb kunnen vieren met mijn familie en ik zal je eerlijk zeggen dat ik dat best wel heb gemist eigenlijk. Het is heus niet zo dat ik echt aan de kerst hecht, maar het is wel iets wat je dan mist, waar je dan niet bij bent. Terwijl mijn ouders en broers dan altijd samen kwamen om met elkaar te eten, stond ik in de keuken van het restaurant waar ik werkte. Met vrienden heb ik weleens kerst gevierd op de dag ná kerst, bij wijze van inhaalmoment. We noemden dat dan gekscherend derde kerstdag, een feestdag die we zelf in het leven hadden geroepen maar waar we alsnog veel waarde aan hechtten. Meestal kwam het er overigens op neer dat we onwijs veel dronken en lekker gezellig met elkaar waren – niet echt een typisch kerstfeest dus. Of misschien voor sommige families wel trouwens. Bij ons was het altijd erg formeel, heb ik ervan begrepen. Om een lang verhaal kort te maken, dit jaar kan ik er wel bij zijn want ik ben van baan geswitcht. Ik werk nu in een kantoor waar we ook gewoon kerstpakketten krijgen straks. Dat gegeven alleen al, dat ik dit jaar ook mee kan doen aan de kerstpakketten, vind ik al heel erg leuk. Ik merk toch dat ik in de afgelopen jaren toch wel het een en ander heb gemist, al met al. Daarom is het extra leuk dat ik dit jaar wel aan alle activiteiten mee kan doen!