Wat is Bitcoin Cash

Wat is Bitcoin Cash

Wat is Bitcoin Cash? Bitcoin Cash (BCC) is sinds 1 augustus ‘de nieuwste kloon’ van de immens populaire Bitcoin. Deze coin is tot stand gekomen door een afsplitsing van de bestaande Bitcoin.

Deze splitsing zorgde voor onrust op de cryptocurrencies markt, omdat men onzeker is over welke munt populairder zou worden. Met de lancering van BCC bleek de Bitcoin geen schade te hebben geleden en blijft hij populair. Het is natuurlijk de vraag hoe de toekomstige ontwikkelingen zullen zijn van beide coins.

De afsplitsing wordt ook een ‘fork’ genoemd. Een groep van ‘miners’ is overgestapt van de bestaande bitcoin software naar een nieuwe software ook wel Bitcoin ABC (Adjustable Blocksize Cap) genoemd.

Online cryptocurrency kopen in Nederland is nog nooit zo makkelijk geweest. Het aanmaken van een account is volledig gratis. Een broker zoals Bitvavo is een tussenpersoon tussen jou en de exchange. Bitvavo maakt het eenvoudig voor de leek om cryptovaluta te kopen en vraagt hier een kleine vergoeding voor. Dit is het verdienmodel van alle brokers die je op het internet kunt vinden.

De vergoeding die Bitvavo rekent bovenop de huidige marktprijs hangt af van de munt of valuta die je omwisselt. Voor euro en Bitcoin transacties wordt een fee van 1.5% gerekend en voor alle overige cryptocurrencies wordt een fee van 2.5% gerekend.